Reading & Healing: Psycho-energetisch therapie

Wat is psycho-energetische therapie

Psycho-energetische therapie is een begeleidingsvorm die gebaseerd is op de studie van intuïtieve, spirituele en energetische ontwikkelingstechnieken. Het begeleid mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling door middel van:

  • aura- en chakra-reading
  • roosreading
  • energiehealing
  • counseling en coaching
  • toegepaste imaginatie
  • meditatie
  • visualisatie

De energetisch therapeut kan het energieveld wat rondom iedereen aanwezig is, de aura, zien en aan de hand daarvan blokkades opsporen. Het menselijk lichaam bevat energiepunten, de chakra's, en de energetisch therapeut werkt met de 7 hoofdchakra's. Door middel van chakra-reading kunnen eveneens blokkades worden opgespoord.

Door middel van energiehealing wordt een balans gecreëd in de verschillende energievelden, waardoor men zich prettiger gaat voelen en bewust wordt van het energetisch proces. Er kan ook counseling en coaching plaatsvinden. Hierbij wordt er door de therapeut en de cliënt samen gekeken wat er ten grondslag ligt aan een energetische onbalans en wordt de cliënt gecoached in het oplossen hiervan. Hulpmiddelen hierbij kunnen zijn toegepaste imaginatie, meditatie en visualisatie.

Bij toegepaste imaginatie wordt het voorstellingsvermogen gebruikt om vervelende situaties of herinneringen om te kunnen zetten in een positieve gebeurtenis. Een voorbeeld hiervan is een man die al jaren last had van claustrofobie. Hij ging naar een energetisch therapeut om hiervan af te komen. Zij ontdekten dat deze man in zijn onderbewustzijn kleine ruimtes linkte aan de keer dat hij bijna verdronken was tijdens het duiken. Door te zorgen dat deze link niet langer werd gelegd, had hij geen last meer van claustrofobie.

Meditatie brengt je in een bepaalde rust, waardoor je een dieper contact krijgt met jezelf. Hierdoor ontstaat er een zuiverder inzicht in jezelf en situaties.

Bij visualisatietechnieken worden er positieve beelden opgeroepen waardoor een bepaald gevoel wordt overgebracht. Dit kan helpen om jezelf beter in balans te voelen. Visualisatietechnieken kunnen niet alleen op jezelf worden toegepast, maar ook op anderen. Bijvoorbeeld als een familielid een examen heeft, kun je hem of haar in gedachten zonnetjes sturen.

Agenda:

Intuïtieve ontwikkeling (7 cursus avonden) start medio oktober.

Klik hier voor de privacy disclaimer.